Peter Seier Christensen
 svarer 
Lea Wermelin

Peter Seier Christensen (NB) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvor stor en andel CO2 udslippet forbundet med produktion og bortskaffelse af bæreposer og plastikposer udgør af Danmarks samlede CO2 udslip

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvor stor en andel CO2 udslippet forbundet med produktion og bortskaffelse af bæreposer og plastikposer udgør af Danmarks samlede CO2 udslip, herunder også oplyse udslippet forbundet med gratis bæreposer og plastikposer?

Svar fra torsdag den 12. december 2019
Det er ikke muligt at opgøre, hvor stor en andel af Danmarks samlede C 2 -emissioner, der sky ldes gratis bæreposer. Dette sky ldes, at der ikke er data for, hv or stor en andel af de bæreposer, der sælges eller udleveres gratis i Danmark, der produceres i Danmark, og hv or stor en andel, der produceres i udlandet og importeres til Danmark. Bæreposers miljøaftryk, herunder også C 2 -emissioner, er i høj grad forbundet med produktionen, og det er derfor ikke muligt at giv e et dækkende billede af C 2 emissioner fra bæreposer i Danmark. Derudov er er der ikke data for, hv or mange bæreposer, der henholdsvis forbrændes eller genanvendes efter endt brug.

Lov forslaget tager udgangspunkt i at reducere ressourceforbruget. Produkters og materialers v ærdi skal bev ares så længe som muligt, så mængden af affald og produktion af ny e produkter nedbringes.

På den måde bidrager lovforslaget til reduktion af C 2 -emissioner, både i Danmark og i udlandet.

Lea Wermelin / w ww.mf vm.dk
0:000:00