svarer 
Astrid Krag

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ressourcer til at sikre, at de nye regler overholdes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 55, Spørgsmål 2
Hvor mange ressourcer har ministeriet allokeret til at sikre, at de nye regler for indsamling af vælgererklæringer overholdes?

Svar fra onsdag den 8. januar 2020
"Hvor mange ressourcer har ministeriet allokeret til at sikre, at de nye regler for indsamling af vælgererklæringer overholdes?" Svar:

Social- og Indenrigsministeriet har skredet ind over for snyderiet med vælgererklæringer på flere måder. For det første indgik alle det daværende Folketings partier den 22. marts 2019 en politisk forligsaftale om en ny procedure for indsamling af vælgererklæringer. Den aftale har regeringen udmøntet ved at fremsætte lovforslag nr. L 55, der fastlægger en sådan ny procedure for indsamling af vælgererklæringer. For det andet er Social- og Indenrigsministeriet i færd med at sikre, at den nye procedure vil blive understøttet af et nyt it-system, som det også er aftalt i forligsaftalen. For det tredje har regeringen fremsat og fået vedtaget lovforslag nr. L 1 om sanktioner for retsstridig indsamling af vælgererklæringer, jf. lov nr. 950 af 17. september 2019.

For at sikre de nødvendige økonomiske ressourcer til dette arbejde har regeringen den 10. oktober 2019 gennem aktstykke 8 tilvejebragt en finansiering til udvikling af det nye it-system på 5,1 mio. kr. i 2019. Regeringen har desuden gennem finansloven for 2020 under § 15.11.01.10. Social- og Indenrigsministeriet. Centralstyrelsen. Departementet. Almindelig virksomhed tilvejebragt en finansiering til den løbende videreudvikling og drift af it-systemet på 3,0 mio. kr. i 2020. Endelig er det regeringens hensigt at tilvejebringe en finansiering til den løbende videreudvikling og drift af it-systemet på 1,5 mio. kr. årligt i de umiddelbart følgende år. De nævnte midler kommer oven i den hidtidige finansiering af området, der er på 1,9 mio. kr. årligt.

Regeringen har således tilført området nye midler for første gang siden 2014.

Arbejdet med lovgivningen og it-systemet er på nuværende tidspunkt besat med ca. 3 årsværk internt i ministeriet, og med finansloven for 2020 er der bevilget yderligere 12 årsværk.

Jeg vil løbende følge op på, om der er allokeret tilstrækkelige ressourcer til en sikker drift og udvikling af området.
0:000:00