Erling Bonnesen
 svarer 
Mogens Jensen

Erling Bonnesen (V) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, hvad der ligger til grund for, at den risikobaserede kontrol, som indføres i forbindelse med plantesundhedsforordningen og kontrolforordningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 84, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvad der ligger til grund for, at den risikobaserede kontrol, som indføres i forbindelse med plantesundhedsforordningen og kontrolforordningen, medfører stigende gebyrer på 25 mio. kr. for erhvervet?

Svar fra tirsdag den 7. januar 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for Landbrugsstyrelsen, som oplyser følgende:

”I afsnit 10 under de almindelige bemærkninger til forslag til lov om planter og plantesundhed mv. fremgår det af det sammenfattende skema, at det er hensigten at udnytte bemyndigelser i lovforslaget til at fastsætte gebyrordningerne, der vil medføre en samlet udgift for erhvervet på ca. 25 mio. kr.

årligt.

Det er hensigten at videreføre de eksisterende gebyrordninger for plantesundhedskontrollen og frø- og plantekontrollen og certificeringen på EU markedsdirektivområderne med et omfang på ca. 22 mio. kr.

Der er således ikke tale om at der indføres nye gebyrbyrder for erhvervet i størrelsesordenen 25 mio.

kr. De nye byrder for erhvervet, som udløses af de nye krav i forbindelse med plantesundhedsforordningen og kontrolforordningen, skønnes kun at udgøre 2,3 mio. kr. i 2020 stigende til 2,9 mio.

kr. fra 2022.

Der redegøres nærmere for dette i afsnit 4 under de almindelige bemærkninger til lovforslaget”.

Mogens Jensen / Kristine Riskær Miljøog Fødevareministeriet • 1216 København K Tlf. 38 14 21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk
0:000:00