Marie Bjerre
 svarer 
Lea Wermelin

V: Hvilke konsekvenser vil forbuddet mod gratis bæreposer få for restauranters brug af doggy bags?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 15

Vil ministeren redegøre for lovforslagets konsekvenser for restauranters brug af doggy bags til at begrænse madspild? Vil ministeren f.eks. oplyse, hvilke konsekvenser lovforslaget vil få for restauranter, der bruger doggy bags lanceret af Stop Spild af Mad og Unilever Food Solutions? Skal gæster fremover betale for at få doggy bags med madrester med hjem?

Svar fra onsdag den 22. januar 2020
Wermelin: Doggy bags vil som udgangspunkt ikke være en del af forbuddet mod gratis bæreposer

Hvis poserne falder inden for lovforslagets definitioner på bæreposer og plastikposer, vil de være omfattet af enten udleveringsforbud eller krav om betaling. Doggy bags vil dog som regel være lavet af andre materialer end plastik og være uden hank, samt have karakter af primær emballering af fødevarer. Det vil bero på en konkret vurdering af den enkelte pose, som restauranter el.lign. benytter som doggy bag.

Doggy bags lanceret af Stop Spild af Mad og Unilever Food Solutions er ifølge ministeriets oplysninger en pose af papir linet med en folie og uden hank. Disse poser vil derfor ikke være omfattet af lovforslaget. Poser af plastik med en vægtykkelse under 15 mikrometer uden hank vil også kunne benyttes som doggy bag uden krav om betaling.

Lea Wermelin / Anne Harborg Larsen

0:000:00