svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 29/1-20 fra KPMG Acor Tax om valgordning med indbygget uforudsigelig dobbeltbeskatning af danske datterselskaber

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 48, Spørgsmål 50
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 29. januar 2020 fra KPMG Acor Tax, jf. L 48 - bilag 17.

Svar fra mandag den 3. februar 2020
KPMG Acor Tax (KPMG) har opstillet et eksempel, hvor et dansk moderselskab med et udenlandsk datterselskab har valgt, at beskatningen efter CFC-reglerne kun skal omfatte det udenlandske datterselskabs CFC-indkomst, jf. forslaget til selskabsskattelovens § 32, stk. 15. Valget er efter den foreslåede bestemmelse bindende i 5 år. KPMG nævner herefter en række eksempler, hvor det udenlandske datterselskab i år 5 efter valget opnår en positiv CFC-indkomst, men ikke en positiv skattepligtig indkomst.

KPMG spørger til, om CFC-beskatningen i de opstillede eksempler er rimelig.

Kommentar Det er korrekt, at forslaget til selskabsskattelovens § 32, stk. 15, kan medføre en beskatning af CFC-indkomst i tilfælde, hvor det udenlandske datterselskabs samlede skattepligtige indkomst ikke er positiv. Det har ikke været tilsigtet, og jeg har derfor også fremsendt et ændringsforslag (SAU L 48 – bilag 16), hvorefter den CFC-indkomst, der beskattes efter forslaget til selskabsskattelovens § 32, stk. 15, ikke kan overstige moderselskabets andel af datterselskabets samlede skattepligtige indkomst.

0:000:00