Hans Kristian Skibby
 svarer 
Simon Kollerup

Hans Kristian Skibby (DF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, ministeren vil give tilsagn om, at Miljøstyrelsen i den supplerende vejledende tekst til lugtvejledningen også vil præcisere, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde lugtemissionerne i 1½ meters højde for så vidt angår eksisterende bygninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 81, Spørgsmål 21
Det fremgår af lovforslagets bemærkninger til lovforslagets § 1, nr. 15, at ”Miljøstyrelsens lugtvejledning vil også som opfølgning på planlovsændringen blive suppleret med vejledende tekst om lugt fra eksisterende produktionsvirksomheder i boligområder, der med erhvervsministerens tilladelse er udlagt på lugtbelastede arealer. Af lugtvejledningen vil det fremgå, at der i medfør af planlovens bestemmelser gælder et sænket beskyttelsesniveau for lugt for sådanne udlagte arealer. Det vil fremgå, hvordan eksisterende produktionsvirksomheder skal reguleres i forhold til planlovens regler om, at der kan planlægges for boliger på arealer, der er belastet af lugt, således at lokalplanen og boliger opført efter lokalplanen ikke vil medføre, at eksisterende produktionsvirksomheder i området med uændrede aktiviteter, alene på grund af boligerne, vil blive pålagt udgifter til lugtbegrænsende tiltag, som de ikke ellers ville være blevet pålagt, med henblik på fremadrettet at skulle overholde de vejledende lugtgrænser.” Vil ministeren give tilsagn om, at Miljøstyrelsen i den supplerende vejledende tekst til lugtvejledningen også vil præcisere, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde lugtemissionerne i 1�½ meters højde for så vidt angår eksisterende bygninger?

Svar fra fredag den 14. februar 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for miljøministeren, som er ansvarlig for lugtvejledningen. Miljøministeren har oplyst mig følgende:

”Det forudsættes i besvarelsen, at der med eksisterende bygninger menes eksisterende boliger.

Lovforslaget handler alene om planlægning og etablering af boliger i lugtbelastede områder, hvor erhvervsministeren har givet tilladelse. I medfør af planlovens bestemmelser gælder i disse områder et sænket beskyttelsesniveau i forhold til lugt fra eksisterende virksomheder.

Supplementet til lugtvejledningen udarbejdes som følge af lovforslaget og vil altså alene omhandle regulering af lugt fra eksisterende virksomheder ift. planlagte eller opførte boliger i lugtbelastede områder, hvor erhvervsministeren har givet tilladelse til planlægning for boliger. Supplementet til lugtvejledningen vil komme i offentlig høring.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk Vejledning om regulering af lugt fra eksisterende virksomheder ved eksisterende boliger i andre områder, end dem hvor erhvervsministeren har givet tilladelse jf. lovforslaget, ligger derfor uden for rammerne af supplementet til lugtvejledningen, og vil derfor ikke blive beskrevet i supplementet.

Der henvises i øvrigt til svar på spm. 2 ad L 81 fsva. den gældende lugtvejledning.”
0:000:00