Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om alene bekendtgørelse kan fastsætte regler om, at yderligere aktører og brancher end de i loven i forvejen positivt oplistede vil kunne foretage tv-overvågning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 102, Spørgsmål 2
Kan ministeren bekræfte, at der med lovforslagets § 1, nr. 9, lægges op til, at ministeren udenom Folketinget og f.eks. alene ved bekendtgørelse kan fastsætte regler om, at yderligere aktører og brancher end de i loven i forvejen positivt oplistede vil kunne foretage tvovervågning?

Svar fra mandag den 24. februar 2020
Billeder fra tv-overvågning er i mange tilfælde helt afgørende for politiets mulighed for hurtigt at kunne identificere og lokalisere potentielle gerningsmænd. Tv-overvågning er således med til at skabe mere tryghed og sikkerhed i vores samfund.

Der er derfor i tv-overvågningsloven behov for at indsætte en bemyndigelsesbestemmelse, hvorefter der kan fastsættes nærmere regler om, at yderligere aktører end de i dag opregnede aktører i loven, af hensyn til kriminalitetsbekæmpelse, skal have mulighed for at tv-overvåge gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel. På den måde sikres det, at der hurtigt kan foretages justeringer i opregningen af hvilke aktører og brancher, der lovligt må foretage tv-overvågning, hvis der er behov for det.

Med lovforslaget lægges der således op til at fastholde tv-overvågningslovens systematik, hvorefter den udtømmende opregning fortsat bygger på, at formålet er kriminalitetsbekæmpelse, og at der derfor må tages hensyn til, hvilke erhvervsdrivende der har det største behov for at kunne gennemføre denne form for overvågning.

Justitsministeriet kan i øvrigt henvise til afsnit 2.1.2.3 i lovforslagets almindelige bemærkninger samt de specielle bemærkninger til lovforslagets § 1, nr. 9.

0:000:00