svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om kommentar til henvendelse af 21/4-20 fra Søren Rex Thomsen, Jylling, om Jyllinge Nordmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 132, Spørgsmål 3
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 21/4-20 fra Søren Rex Thomsen, Jylling, om Jyllinge Nordmark, jf. L 132 - bilag 5?

Svar fra onsdag den 29. april 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for Kystdirektoratet, som oplyser:

”Ved kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse skal kommunen indhente en udtalelse fra Kystdirektoratet om de foreslåede kystbeskyttelsesforanstaltninger, jf. kystbeskyttelseslovens § 2.

Kystdirektoratet har i 2015 afgivet udtalelse efter § 2 til Roskilde Kommune om højvandsbeskyttelse af Jyllinge Nordmark. Kystdirektoratet tilkendegav i udtalelsen, at der er behov for højvandsbeskyttelse i området, da store dele af området ligger lavt og blev oversvømmet i forbindelse med stormen Bodil i december 2013. Kystdirektoratet udtalte endvidere, at princippet i den foreslåede løsning i form af et højvandsbeskyttelsessystem vil kunne løse dette behov.

Det konkrete projekt består af et fjorddige, en højvandsport og et ådige. Fjorddiget og højvandsporten forhindrer fjordvand i at trænge ind i området ved stormflod. I den periode, hvor højvandsporten er lukket, bliver vandløbets naturlige afstrømning stoppet. For at forhindre oversvømmelser af Jyllinge Nordmark med å-vand fra Værebro Å i en sådan situation, er der behov for pumper, som pumper åvandet ud i fjorden. Kommunen har endvidere vurderet, at der er behov for et ådige i situationer med meget ekstrem vandføring og længerevarende lukningstid af højvandsporten. Det er på dette grundlag, at Kystdirektoratet har vurderet, at højvandsbeskyttelsessystemet bestående af et fjorddige, en højvandsport og et ådige kan behandles efter kystbeskyttelsesloven.” Lea Wermelin / Merete Løvschall
0:000:00