Pernille Skipper
 svarer 
Astrid Krag

Pernille Skipper (EL) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren vil afholde en høring med relevante interessenter om initiativerne i forslaget og eventuelle øvrige initiativer, der kan forbedre forældresamarbejde i anbringelsessager

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 134, Spørgsmål 1
Vil ministeren afholde en høring med relevante interessenter om initiativerne i forslaget og eventuelle øvrige initiativer, der kan forbedre forældresamarbejde i anbringelsessager? Vil ministeren samtidig begrunde sit svar og give en evt. tidshorisont for en høring?

Svar fra onsdag den 3. juni 2020
”Vil ministeren afholde en høring med relevante interessenter om initiativerne i forslaget og eventuelle øvrige initiativer, der kan forbedre forældresamarbejde i anbringelsessager? Vil ministeren samtidig begrunde sit svar og give en evt. tidshorisont for en høring?

Svar:

Jeg synes, at det er vigtigt, at relevante aktører og interessenter bliver hørt i forbindelse med udarbejdelse af nye initiativer.

Først og fremmest fordi det understøtter, at vi finder de bedste løsninger, som også fungerer i praksis.

Derfor er det også regeringens plan, at der skal ske inddragelse af relevante parter i forbindelse med regeringens kommende udspil ”Børnene Først”.

Den aktuelle situation med COVID-19 har dog desværre gjort, at den interessentinddragelse, som jeg havde planlagt, ikke har været mulig. I hvilken form og hvornår det kan lade sige gøre, afhænger af sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Jeg vil følge situationen tæt, men kan love, at jeg vil inddrage relevante aktører inden regeringen kommer med sit udspil.

Jeg vil i den forbindelse også gerne overveje, om der kan afholdes tematiske høringer, hvor både interessenterne og politiske partier deltager.
0:000:00