svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om kommentar til henvendelsen af 15/5-20 fra Danske Advokater om supplerende høringssvar til lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 149, Spørgsmål 41
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 15/5-20 fra Danske Advokater om supplerende høringssvar til lovforslaget, jf. L 149 - bilag 9?

Svar fra torsdag den 28. maj 2020
Danske Advokater giver i sit supplerende høringssvar af 15. maj 2020 udtryk for synspunkter vedrørende enkelte elementer i lovforslaget.

Danske Advokater anfører blandt andet, at der er behov for afklaring af, hvordan omkostningsloftet beregnes, når der f.eks. ydes henstand og/eller indgås et frivilligt forlig.

Som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 7 ad L 149 vil hele låneaftalen, både den oprindelige aftale og tillægsaftalen om henstand, skulle iagttage hhv.

ÅOP- og omkostningsloftet. Der er derfor som udgangspunkt ikke, som anført af Danske Advokater, en nulstilling af omkostningerne, når der ydes henstand eller indgås et frivilligt forlig.

Det gælder dog ikke for aftaler om afvikling af misligholdt gæld, hvor den oprindelige forbrugerkreditaftale er indgået før den 1. juli 2020, men hvor aftalen om afvikling indgås efter den 1. juli 2020. De nye aftaler om afvikling vil derfor ikke skulle medregne omkostninger fra den oprindelige kreditaftale ved vurderingen af, om omkostnings- og ÅOP-loftet er opfyldt.

I forlængelse heraf skal det bemærkes, at omkostnings- og ÅOP-loftet indføres for at styrke forbrugerbeskyttelsen ved at gennemføre et opgør med urimelige rente- og omkostningsvilkår. Lofterne bør derfor gælde samtlige nye forbrugerkreditaftaler, herunder nye aftaler om afvikling, indgået efter 1. juli 2020.

For så vidt angår Danske Advokaters bemærkninger om udsættelse af ikrafttrædelsesdatoen for den foreslåede lovændring, henviser jeg til besvarelsen af spørgsmål 6 ad L 149.
0:000:00