svarer 
Nick Hækkerup

Retsudvalget spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om kommentar til henvendelsen af 26/5-20 fra Dignity og Kriminalforsorgsforeningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 71, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 26/5-20 fra Dignity og Kriminalforsorgsforeningen, jf. B 71 - bilag 1?

Svar fra torsdag den 11. juni 2020
I bilaget, der henvises til i spørgsmålet, fremkommer DIGNITY og Kriminalforsorgsforeningen med en række forslag til ændringer af de gældende regler om disciplinærstraf.

Min grundlæggende holdning er, at brugen af strafcelle er et hårdt, men nødvendigt redskab, som skal anvendes sammen med relationsopbyggende arbejde for at sikre tryghed og sikkerhed i landets fængsler og arresthuse.

Som jeg nævnte i forbindelse med førstebehandlingen af beslutningsforslaget, oplever kriminalforsorgen dog en række udfordringer med det gældende disciplinærstraffesystem.

Disse udfordringer er blevet nærmere belyst i forbindelse med det gennemførte serviceeftersyn af de nuværende disciplinærstraffe og administrative reaktioner i fængsler og arresthuse. Justitsministeriet er i samarbejde med kriminalforsorgen ved at se nærmere på mulige justeringer af de gældende regler.

Der anlægges en bred og helhedsorienteret tilgang i arbejdet med henblik på at få vendt de relevante problemstillinger, der er forbundet med systemet. I den forbindelse har mine embedsmænd allerede – som det i øvrigt fremgår af DIGNITY’s brev af 24. marts 2020 til Justitsministeriet, jf. B 71 – bilag 1 (underbilag 3) – holdt møde med DIGNITY, hvor synspunkterne i bilaget er blevet uddybet. Synspunkterne indgår således i de aktuelle overvejelser om disciplinærstraffesystemet.

0:000:00