svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om kommentar til henvendelsen af 18/5-20 fra Danske Medier om forslag til ændringsforslag til lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 149, Spørgsmål 43
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 18/5-20 fra Danske Medier om forslag til ændringsforslag til lovforslaget, jf. L 149 - bilag 11?

Svar fra torsdag den 28. maj 2020
Som titlen på den politiske aftale indikerer, så ønsker regeringen og de øvrige aftaleparter et opgør med kviklån. Den lette adgang til dyre forbrugslån har ikke mindst betydet, at mange unge og socialt udsatte danskere er endt i gældsfælder, som de har svært ved at komme ud af. Vi har tidligere set eksempler på, at udbyderne omgår de forbrugerbeskyttende tiltag, der er blevet iværksat. Derfor er det nødvendigt med en række initiativer, der skal sikre beskyttelsen af forbrugerne.

Det følger af den politiske aftale, der ligger til grund for lovforslaget, at det skal være forbudt at markedsføre kontante forbrugslån og virksomheder, der udbyder kontante forbrugslån i forbindelse med markedsføring af spil og spiludbydere. Det følger endvidere af den politiske aftale, at det vil være den enkelte låneudbyders ansvar at sikre sig, at ovenstående overholdes, og at der ikke købes reklametid eller anden markedsføring i forbindelse med markedsføring af spiludbydere eller spil.

For så vidt angår de tekniske udfordringer, der måtte være forbundet hermed, har jeg som tidligere nævnt stor tiltro til, at aktørerne i markedet er i stand til at finde konkrete løsninger herpå, hvis man fortsat ønsker at annoncere disse lån eller spil.

Det er min klare opfattelse, at der med lovforslaget er fundet en god balance mellem ønsket om en effektiv forbrugerbeskyttelse og økonomiske interesser.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk
0:000:00