Liselott Blixt
 svarer 
Simon Kollerup

Liselott Blixt (DF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvor mange speciallægeerklæringer er påklaget til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn de seneste 5 år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 88, Spørgsmål 4
Hvor mange speciallægeerklæringer er påklaget til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn de seneste 5 år, og i hvor mange af disse sager har nævnet udtrykt kritik af lægen for udfærdigelsen af erklæringen?

Svar fra tirsdag den 23. juni 2020
Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn hører under Sundheds- og Ældreministerens ressort, som jeg har forelagt spørgsmålet for. Sundheds- og Ældreministeren har oplyst følgende som jeg kan henholde mig til:

”Styrelsen for Patientklager, som sekretariatsbetjener Sundhedsvæsenets Disciplinær-nævn, oplyser, at der i perioden fra 1. maj 2019 til 9. juni 2020 er modtaget i alt 132 erklæringssager, hvoraf der er givet kritik i 11 af sagerne.

Idet styrelsen pr. 1. maj 2019 overgik til et nyt sags- og dokumenthåndteringssystem, oplyser styrelsen, at det ikke muligt at fremsøge antallet af erklæringssager fra perioden før.”
0:000:00