Samira Nawa
 svarer 
Simon Kollerup

Samira Nawa (R) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren kan uddybe, hvilke handlinger regeringen har i tankerne for at fremme en ligelig kønsfordeling på direktions- og ledelsesgangene i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 91, Spørgsmål 2
Ministeren nævnte under 1. behandlingen af beslutningsforslaget, at regeringen er opsat på at handle for at fremme en ligelig kønsfordeling på direktions- og ledelsesgangene i Danmark og ønsker at se på, hvordan vi konkret får skubbet på for en mere ligelig kønsfordeling. Kan ministeren uddybe, hvilke handlinger regeringen har i tankerne, samt hvornår regeringen forventer at handle?

Svar fra onsdag den 10. juni 2020
Som jeg oplyste under 1. behandlingen af B 91, er regeringen ved at se på, hvordan den nuværende lovgivning kan indrettes på en måde, så den er med til at skubbe til udviklingen i kønsbalancen i virksomhedernes øverste ledelsesorganer.

Ligestillingsministeren og jeg har tidligere mødtes, hvor vi drøftede, hvordan vi igen kan få Danmark i front på ligestillingsdagsordenen, særligt, når det handler om at få flere kvinder i de største danske virksomheders ledelsesorganer.

Regeringen har ikke lagt sig fast på en bestemt løsning endnu, og vi vil naturligvis lytte til, hvad eksperter og de andre partier foreslår af mulige initiativer.

Regeringen ønsker at være ambitiøs på dette område, men som jeg også nævnte under 1. behandlingen af B 91, står vi midt i en ekstraordinær situation grundet COVID-19 med en række presserende sager. Dette betyder, at andre sager, herunder arbejdet med at fremme kønsbalancen i virksomhedernes øverste ledelsesorganer, er blevet udskudt.

ERHVERVSMINISTERIET
0:000:00