svarer 
Astrid Krag

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren anerkender, at mænd og kvinder vil få forskellige rettigheder på området som følge af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 18
I bemærkningerne til lovforslaget, jf. 3. Ligestillingsmæssige konsekvenser, fremgår det, at ”Lovforslaget vurderes således at have positive ligestillingsmæssige konsekvenser for kvinder samlet set. Det bemærkes i forlængelse heraf, at mænd, der har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i nære relationer, ikke får adgang til samme behandling.” Anerkender ministeren, at mænd og kvinder vil få forskellige rettigheder på området som følge af lovforslaget, og at mænd og kvinder dermed forskelsbehandles på grund af køn?

Svar fra torsdag den 18. juni 2020
”I bemærkningerne til lovforslaget, jf. 3. Ligestillingsmæssige konsekvenser, fremgår det, at "Lovforslaget vurderes således at have positive ligestillingsmæssige konsekvenser for kvinder samlet set. Det bemærkes i forlængelse heraf, at mænd, der har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i nære relationer, ikke får adgang til samme behandling." Anerkender ministeren, at mænd og kvinder vil få forskellige rettigheder på området som følge af lovforslaget, og at mænd og kvinder dermed forskelsbehandles på grund af køn?” Svar:

L 173 ændrer ikke ved målgruppen for servicelovens § 109, der er kvinder, som har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Lovforslaget sikrer en efterspurgt hjælp til målgruppen for servicelovens § 109. Og som det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, får mænd, der er udsat for vold i nære relationer, og som ikke er del af målgruppen for § 109, ikke tilsvarende ret til tilbud om psykologbehandling.

Lovforslaget udmønter den finanslovsaftale, som regeringen og partierne bag er blevet enige om. Og afspejler dermed både prioriteringen af at sikre kvinder på krisecentre psykologhjælp og den økonomiske prioritering i den samlede aftale på voldsområdet, der kommer kvinder såvel som mænd, voldsudøvere såvel som voldsofre til gode.
0:000:00