Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Trine Bramsen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger forsvarsministeren, Trine Bramsen, hvordan hjemlerne i lovforslaget til at fastlægge krav i bekendtgørelser påtænkes udmøntet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 33, Spørgsmål 1
Vil ministeren uddybe, hvordan hjemlerne i lovforslaget til at fastlægge krav i bekendtgørelser påtænkes udmøntet, jf. de bekymringer der rejses i nogle af høringssvarene fra bl.a. DI Digital om, at lovforslagets bemyndigelser er brede?

Svar fra torsdag den 12. november 2020
”Vil ministeren uddybe, hvordan hjemlerne i lovforslaget til at fastlægge krav i bekendtgørelser påtænkes udmøntet, jf. de bekymringer der rejses i nogle af høringssvarene fra bl.a. DI Digital om, at lovforslagets bemyndigelser er brede?” Svar:

Lov om net- og informationssikkerhed stiller i dag en række sikkerhedskrav til de traditionelle teleudbydere med henblik på at sikre en robust teleinfrastruktur. Lovforslaget implementerer ny EU-regulering og indebærer som noget nyt også, at en ny type af internetbaserede teleudbydere vil blive omfattet af lovens krav.

I forhold til de traditionelle teleudbydere vil lovforslaget som udgangspunkt kun indebære, at der foretages mindre justeringer af de eksisterende rammer i lov om net- og informationssikkerhed.

Lov om net- og informationssikkerhed er en rammelov, som i dag er udmøntet i fire bekendtgørelser. Lovforslaget ændrer ikke ved lovens grundlæggende struktur. Strukturen, hvor den detaljerede regulering sker i bekendtgørelser, er valgt for at give mulighed for, at reglerne løbende kan tilpasses den hastige udvikling i teknologi, best practices og trusselsbilledet. Samtidig giver strukturen den bedste mulighed for at tage højde for anbefalinger fra EU’s Agentur for Cybersikkerhed (ENISA), der bl.a. har til opgave at fremme medlemsstaternes samordning på området.

Udmøntningen af bemyndigelsesbestemmelserne i lovforslaget vil tage udgangspunkt i de detaljerede bekendtgørelser, der i dag er udstedt i medfør af lov om net- og informationssikkerhed. Derudover vil udmøntningen skulle ske i overensstemmelse med lovforslagets bemærkninger, hvori rækkevidden af bemyndigelserne er beskrevet.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

12. november 2020 JSN 2020/007329 156983 Ingen Forsvarsministeriet Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: +45 7281 0000 Fax: +45 7281 0300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35 Bekendtgørelserne forventes sendt i offentlig høring senere på året.

Dermed vil høringsparterne få mulighed for at kommentere den påtænkte udmøntning af bemyndigelsesbestemmelserne.
0:000:00