Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren mener, at det er uden betydning for kvaliteten af uddannede statsautoriserede revisorer, at områder som selskabsret, skatteret, og erhvervsret nedtones i den fremtidige uddannelse af revisorerne i forhold til den gældende ordning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 13, Spørgsmål 5
Mener ministeren, at det er uden betydning for kvaliteten af uddannede statsautoriserede revisorer, at områder som selskabsret, skatteret, og erhvervsret nedtones i den fremtidige uddannelse af revisorerne i forhold til den gældende ordning?

Svar fra torsdag den 5. november 2020
Revisorlovens anvendelsesområde er revisors erklæringsafgivelse, herunder afgivelse af revisionspåtegninger på årsregnskaber. Loven omfatter de områder, der er af betydning for revisors virke som offentlighedens tillidsrepræsentant.

Med forslaget indføres en ændring af revisoreksamen for statsautoriserede revisorer, der fokuserer på revision og anden erklæringsafgivelse i overensstemmelse med Eksamensudvalgets rapport »Forslag til en ny Revisoreksamen« fra januar 2020. Fagområder såsom selskabsret, skatteret, og erhvervsret vil således skulle indgå i det omfang, det har betydning for revision eller anden erklæringsafgivelse, som er revisorlovens anvendelsesområde.

De ændrede regler vil således være med til at sikre, at offentligheden kan have tillid til, at revisorers afgivelse af erklæringer har samme høje kvalitet som i dag.

ERHVERVSMINISTERIET
0:000:00