Alex Ahrendtsen
 svarer 
Mattias Tesfaye

Alex Ahrendtsen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, hvilke følger lovforslaget vil have for udlændinges adgang til Danmark, når Færøerne ligestiller de to nævnte udlændingegrupper

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 72, Spørgsmål 1
Hvilke følger vil lovforslaget have for udlændinges adgang til Danmark, når Færøerne ligestiller de to nævnte udlændingegrupper?

Svar fra onsdag den 18. november 2020
Lovforslaget ændrer ikke på udlændinges adgang til Danmark.

I medfør af § 66 i den danske udlændingelov gælder udlændingeloven ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig anordning helt eller delvis sættes i kraft for disse landsdele med de afvigelser, som de særlige færøske eller grønlandske forhold tilsiger.

Udlændingeloven er ved kongelig anordning nr. 182 af 22. marts 2001 sat i kraft for Færøerne.

Færøerne skal betragtes som et fra Danmark og Grønland adskilt rejse- og opholdsområde. Ophold på Færøerne for ikke-nordiske udlændinge kræver således et særligt visum til eller en særlig opholdstilladelse på Færøerne. Hverken visum til eller opholdstilladelse på Færøerne giver ret til ophold i Danmark. 18. november 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet International Rekruttering Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 21222 1451068 Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side 1/
0:000:00