svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvorvidt ministeren finder, at kommunerne ikke har gjort deres myndighedsarbejde godt nok, og at miljøet har taget skade, og at denne skadevirkning vil stoppe, hvis myndighedsansvaret i stedet bliver lagt over hos Miljøstyrelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 8
Når ministeren i svar på MOF alm. del - spørgsmål 1418 skriver, at ”Det giver endvidere god mening – for miljøets såvel som for havbrugenes skyld – at der er klare linjer og ens behandling på området”, bedes ministeren redegøre for, hvorvidt ministeren finder, at kommunerne ikke har gjort deres myndighedsarbejde godt nok, og at miljøet har taget skade, og at denne skadevirkning vil stoppe, hvis myndighedsansvaret i stedet bliver lagt over hos Miljøstyrelsen?

Svar fra fredag den 27. november 2020
Som anført i mine svar på både udvalgsspørgsmål nr. 1 og nr. 6, så fremsætter jeg ikke dette lovforslag som en kritik af det hidtidige kommunale tilsyn. Jeg mener dog, at risikoen for skade og skadesvirkning minimeres, hvis miljømyndigheds- og tilsynskompetencen for alle havbrug samles, da der herved sikres en miljøfagligt stærk myndighed med et indgående kendskab til havbrugssektoren, og som derfor også kan føre til et bedre og mere effektivt tilsyn. Jeg har redegjort nærmere for dette synspunkt i mine svar på udvalgsspørgsmål nr. 1 og 6, hvortil jeg henviser.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00