Per Larsen
 svarer 
Rasmus Prehn

Per Larsen (K) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, om dyrevelfærden for turbokyllingen Ross 308 i sammenligning med forholdene for andre kyllingetyper

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 17, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for dyrevelfærden for turbokyllingen Ross 308 i sammenligning med forholdene for andre kyllingetyper, herunder i forhold til dødelighed, sygdomme og udfoldelsesmuligheder?

Svar fra fredag den 18. december 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:

”Besvarelse af spørgsmålet forudsætter en videnskabelig redegørelse for forskellen mellem dyrevelfærden for hurtigt voksende slagtekyllinger (Ross 308) og andre, langsommere voksende slagtekyllinger.

Fødevarestyrelsen er ikke bekendt med, at en sådan undersøgelse er lavet under danske forhold, men kan henvise til en nylig, videnskabelig artikel i tidsskriftet Nature, https://www.nature.com/articles/s41598-020-72198-x#Sec18 (10:15151 2020, 16. september 2020), som belyser forskellen mellem relevante dyrevelfærdsparametre for hurtigt voksende kyllinger og langsommere voksende kyllinger. Artiklen konkluderer, at der kan opnås signifikant bedre velfærd ved at anvende langsommere voksende slagtekyllingeracer.” Rasmus Prehn / www.mfvm.dk
0:000:00