Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Rasmus Prehn

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, hvor omfangsrigt problemet med turbokyllingen Ross 308 er i dansk fjerkræsproduktion

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 17, Spørgsmål 5
Vil ministeren redegøre for, hvor omfangsrigt problemet med turbokyllingen Ross 308 er i dansk fjerkræsproduktion, herunder konkret 1) hvor mange procent af de kyllinger, der årligt produceres i Danmark, der er turbokyllinger, og 2) hvor stor en andel af danskproducerede kyllinger, der eksporteres, der er turbokyllinger?

Svar fra fredag den 18. december 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:

”Fødevarestyrelsen er ikke i besiddelse af de oplysninger, der efterspørges. Fødevarestyrelsen har derfor rettet forespørgsel om de nævnte oplysninger til Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer har oplyst:

1) 88 % af de kyllinger der årligt produceres i Danmark, er af racen Ross 308.

12 % er Ranger Gold eller racer der bruges i fritgående eller økologiske produktioner.

2) Der eksporteres næsten udelukkende Ross 308-kyllinger.

Fødevarestyrelsen kan supplerende oplyse, at Ranger Gold er en langsommere voksende kyllingerace, der opfylder kravene i Det Statslige Dyrevelfærdsmærke 1 om, at de skal vokse mindst 25 %

langsommere end Ross 308.” Rasmus Prehn / Per Preisler Christiansen 1 www.mfvm.dk
0:000:00