Tommy Ahlers
 svarer 
Dan Jørgensen

Tommy Ahlers (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvilke projekter/grupper af projekter der tænkes omfattet af en overgangsordning, hvor der ikke stilles krav om ny samfundsøkonomisk beregning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 98, Spørgsmål 17
Vil ministeren præcisere, hvilke projekter/grupper af projekter, der tænkes omfattet af en overgangsordning, hvor der ikke stilles krav om ny samfundsøkonomisk beregning?

Hvis der f.eks. under den nugældende medfinansieringsordning er indsendt en samlet rammeansøgning til Forsyningssekretariatet for en 20 årig projektperiode, vil samtlige disse projekter så kunne være omfattet af overgangsordningen?

Svar fra torsdag den 10. december 2020
Overgangsordningen skal på den ene side sikre, at overgangen til de nye regler sker inden for en overskuelig periode, og på den anden side at sikre, at væsentlige investeringer ikke går tabt.

Derfor vil selskaberne i en indfasningsperiode frem til 1. januar 2027 kunne fortsætte en række projekter efter de eksisterende regler, herunder de nuværende regler, jf. også mit svar på spørgsmål 4.

Det kan uddybende siges, at et projekt, hvor der hverken er givet tillæg eller foretaget en irreversibel investering før 1. januar 2021, ikke vil blive omfattet af overgangsordningen, selvom det er omfattet af en rammeaftale sammen med projekter, der opfylder betingelserne.

Jf. svaret på spørgsmål 4, så fremgår det dog af lovforslagets bemærkninger, at projekter i visse tilfælde kan anses for at være så sammenhængende, at en irreversibel investering i ét projekt også kan anses for at være en irreversibel investering i det sammenhængende projekt, som dermed også kan blive omfattet af overgangsordningen.

Det vil derfor i praksis bero på en konkret vurdering i henhold til ovenstående, om de konkrete eksempler vil kunne gennemføres efter de nuværende regler.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2800 E: [email protected] www.kefm.dk
0:000:00