svarer 
Nick Hækkerup

Retsudvalget spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om kommentar til henvendelsen af 10/12-20 fra Anne Grete Tvede Andersen, Kastrup

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 7, Spørgsmål 22
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 10/12-20 fra Anne Grete Tvede Andersen, Kastrup, jf. B 7 - bilag 14?

Svar fra onsdag den 6. januar 2021
Der er ingen tvivl om, at beslutningsforslaget giver anledning til debat – både i og uden for folketingssalen. For regeringen giver det imidlertid ikke mening at se spørgsmålet om omskæring løsrevet fra en historisk og værdimæssig sammenhæng. Jøderne har været et forfulgt folkeslag i Europa i mange hundrede år.

Vi skal som land gøre alt, hvad vi kan, for at passe på de danske jøder. Og vi skal undgå, at danske jøder overvejer at rejse fra det land, de er født og opvokset i, fordi de føler sig uvelkomne.

Derfor bakker regeringen ikke op om et forbud mod omskæring af drengebørn af ikke-medicinske årsager, og regeringen kan derfor ikke støtte beslutningsforslaget.

0:000:00