Marie Bjerre
 svarer 
Astrid Krag

Marie Bjerre (V) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, hvorvidt vil dette lovforslag da medføre en praksisændring

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 16, Spørgsmål 18
Betyder lovforslagets tydeliggørelse af, at vurderingen af rimelig individuel tilpasning skal ske under hensyntagen til dagtilbuddets eller folkeskolens ressourcer, at det fremover altid bliver det enkelte dagtilbud eller den enkelte folkeskole, der skal afholde udgifterne forbundet med en rimelig individuel tilpasning, og er det praksis i dag i alle kommuner?

Eller er der i dag kommuner, hvor udgiften til rimelig individuel tilpasning afholdes af kommunen og ikke af det enkelte dagtilbud eller den enkelte folkeskole? Og i så fald, hvorvidt vil dette lovforslag da medføre en praksisændring?

Svar fra onsdag den 16. december 2020
”Betyder lovforslagets tydeliggørelse af, at vurderingen af rimelig individuel tilpasning skal ske under hensyntagen til dagtilbuddets eller folkeskolens ressourcer, at det fremover altid bliver det enkelte dagtilbud eller den enkelte folkeskole, der skal afholde udgifterne forbundet med en rimelig individuel tilpasning, og er det praksis i dag i alle kommuner? Eller er der i dag kommuner, hvor udgiften til rimelig individuel tilpasning afholdes af kommunen og ikke af det enkelte dagtilbud eller den enkelte folkeskole? Og i så fald, hvorvidt vil dette lovforslag da medføre en praksisændring?” Svar:

Jeg henviser til mit samtidige svar på spm 17 til L 16.

Lovforslaget vil alene medføre en ændring i forhold til at sikre muligheden for at klage over retten til rimelig individuel tilpasning. Ved at indføre ret til at klage over manglende rimelig individuel tilpasning på dagtilbudsområdet og på folkeskoleområdet får vi samtidigt tydeliggjort, at børn og unge med handicap skal tilbydes den hjælp og støtte, de har behov for via sektorlovgivningen.
0:000:00