Marlene Ambo-Rasmussen
 svarer 
Astrid Krag

Marlene Ambo-Rasmussen (V) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om en uddybelse af følgende sætning fra ændringsforslaget omhandlende tilføjelsen af de frieskoler:. "Klager over Styrelsen for Undervisnings afgørelser om tilskud til personlig assistance kan indbringes for Ankenævnet for Uddannelsesstøtte. Styrelsen kan iværksætte et tilsyn, hvis en forældrehenvendelse giver anledning til bekymring"

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 16, Spørgsmål 25
Vil ministeren uddybe følgende sætning fra ændringsforslaget stillet til L16 omhandlende tilføjelsen af de frieskoler. "Klager over Styrelsen for Undervisnings afgørelser om tilskud til personlig assistance kan indbringes for Ankenævnet for Uddannelsesstøtte. Styrelsen kan iværksætte et tilsyn, hvis en forældrehenvendelse giver anledning til bekymring" Og vil ministeren beskrive nærmere, hvem der udfører dette tilsyn?

Svar fra tirsdag den 22. december 2020
”Vil ministeren uddybe følgende sætning fra ændringsforslaget stillet til L16 omhandlende tilføjelsen af de frieskoler. "Klager over Styrelsen for Undervisnings afgørelser om tilskud til personlig assistance kan indbringes for Ankenævnet for Uddannelsesstøtte. Styrelsen kan iværksætte et tilsyn, hvis en forældrehenvendelse giver anledning til bekymring" Og vil ministeren beskrive nærmere, hvem der udfører dette tilsyn?” Svar:

Da de frie skoler henhører under børne- og undervisningsministerens ressort, har jeg indhentet bidrag til besvarelsen herfra. Børne- og undervisningsministeren oplyser følgende:

”Det er korrekt, at klager over Styrelsen for Undervisnings og Kvalitets (STUK) afgørelser om tilskud til personlig assistance, kan indbringes for Ankenævnet for Uddannelsesstøtte. Det vil i spørgerens nævnte tilfælde være STUK, der udfører tilsyn på baggrund af en forældrehenvendelse, der giver anledning til bekymring. STUK fører enkeltsagstilsyn, hvor STUK får dokumenterede eller på anden måde underbyggede oplysninger om en skole, der indikerer, at der er risiko for, at lovgivningen ikke overholdes, herunder for så vidt angår undervisningens kvalitet. Det nævnte eksempel vil formentlig indgå i enkeltsagstilsynet.”
0:000:00