Bjørn Brandenborg
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Bjørn Brandenborg (S) spørger uddannelses- og forskningsministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om man inden for den nuværende lovgivning kan lave forsøg med en fri læreruddannelse på professionshøjskolerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 111, Spørgsmål 12
Vil ministeren oplyse, om man inden for den nuværende lovgivning kan lave forsøg med en fri læreruddannelse på professionshøjskolerne, f.eks. hvor der dispenseres for væsentlige dele af kravene i læreruddannelsesbekendtgørelsen?

Svar fra mandag den 22. februar 2021
Som nævnt i mit svar på spørgsmål 11 er det muligt inden for den nuværende lovgivning at lave forsøg med en fri læreruddannelse på professionshøjskolerne.

I forsøget kan der dispenseres fra stort set alle krav i læreruddannelsesbekendtgørelsen, herunder om fordelingen af ECTS-point mellem de grundfaglige elementer, undervisningsfagene, praktikken og bachelorprojektet, grundfaglighedens indhold og tilrettelæggelse, prøver og modulgodkendelser samt målene for de studerendes læringsudbytte. Som nævnt vil det være fornuftigt fortsat at sikre, at uddannelsen leder frem mod en professionsbachelorgrad og giver adgang til at undervise i folkeskolen.

Læreruddannelsen har en lang tradition for at anvende forsøg til at afprøve forskellige modeller og tilrettelæggelsesformer, som på sigt måske kan komme til at indgå i den ordinære uddannelse. 22. februar 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriet Børsgade 4 Postboks 2135 1015 København K Tel. 3392 9700 www.ufm.dk CVR-nr. 1680 5408 Ref.-nr.

208989
0:000:00