Pernille Skipper
 svarer 
Astrid Krag

Pernille Skipper (EL) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministeren vil estimere udgifterne til forslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 120, Spørgsmål 2
Vil ministeren estimere udgifterne til forslaget?

Svar fra mandag den 17. maj 2021
”Vil ministeren estimere udgifterne til forslaget?” Svar:

Det fremgår af beslutningsforslag B 120, at bestyrelsens konkrete virkefelt og beføjelser skal fastlægges sammen med interessenter på området i forbindelse med lovgivningsarbejdet. Det er derfor ikke muligt at skønne de nærmere omkostninger forbundet med forslaget, da omkostningerne afhænger af plejehjemsbestyrelsernes virkefelt og beføjelser.

VK-regeringen afskaffede de obligatoriske bruger- og pårørenderåd på plejehjem i 2010. Hvis samme bruger- og pårørenderåd skulle indføres i dag skønnes det at ville medføre en offentlig merudgift på 38,2 mio. kr. årligt (2021 pl).

De offentlige merudgifter forbundet med et krav om obligatoriske plejehjemsbestyrelser vil dog formentlig være højere, idet der synes at være forskel på bruger- og pårørenderåd og på plejehjemsbestyrelser med beslutningskompetence. Der vil derfor umiddelbart være flere administrative udgifter forbundet med plejehjemsbestyrelserne for ledelsen, medarbejderne på plejehjemmene og for den kommunale forvaltning.
0:000:00