Henrik Vinther Olesen
 svarer 
Astrid Krag

Hvor mange kommuner har i dag en praksis, der kan sammenlignes med en bestyrelse?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 120, Spørgsmål 4

Hvor mange kommuner har i dag en praksis, der kan sammenlignes med en bestyrelse?

Svar fra mandag den 17. maj 2021

Social- og Ældreministeriet har ikke viden om, hvor mange kommuner, der i dag har en praksis, der kan sammenlignes med en bestyrelse. Til brug for besvarelsen er der derfor indhentet bidrag fra KL:

”KL fører ikke statistik på, hvor mange kommuner som i dag har en praksis, som kan sammenlignes med en bestyrelse på deres plejehjem. KL vil desuden gerne gøre opmærksom på, at der kan være forskellige opfattelser af, hvilke kompetencer som forbindes med en bestyrelse på plejehjem.

KL kan for yderligere information henvise til et projekt i Brønderslev Kommune med støtte fra pulje til at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen.

I projektet vil kommunen arbejde med at ”introducere bestyrelser for alle kommunens offentlige plejecentre, hvor beboere, pårørende og civilsamfundet skal inddrages i ledelsen, driften og kvalitetsudviklingen på plejecentrene” (link).”

0:000:00