Samira Nawa
 svarer 
Peter Hummelgaard

Samira Nawa (R) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvordan finansieringen af dagpengesystemet har været fordelt mellem stat og medlemsbidrag de seneste 10 år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 207, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvordan finansieringen af dagpengesystemet har været fordelt mellem stat og medlemsbidrag de seneste 10 år?

Svar fra tirsdag den 25. maj 2021
”Vil ministeren oplyse, hvordan finansieringen af dagpengesystemet har været fordelt mellem stat og medlemsbidrag de seneste 10 år?” Svar:

Finansieringsandelen af dagpengesystemet fra medlemsbidrag er bestemt ud fra konjunktursituationen. Da indtægten fra medlemsbidrag er relativt konstant, så er det dagpengeudgifterne som driver udviklingen i finansieringsandelen fra medlemsbidrag. Det fremgår af tabel 1, at finansieringsandelen fra medlemsbidrag har svinget mellem 36,7 til 55,4 procent i løbet af de seneste 10 år. Det skal bemærkes, at medlemsbidragene ikke direkte er forbundet til finansiering af dagpengeudgifterne.

Tabel 1 Udviklingen i finansieringsandelen af dagpengesystemet fra medlemsbidrag de seneste 10 år 2020 Dagpengeudgifter, mio. 22.532 Indtægt medlemsbidrag, 8.957 Finansieringsandel pct.

39,8%

Anm.: Afrundet til nærmeste mio. kr. og opgjort i årets priser.

Kilde: Statsregnskabstal og egne beregninger.
0:000:00