svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 26/5-21 fra KPMG Acor Tax om CFC beskatning af udenlandske faste driftssteder i form af udenlandske byggeopgaver

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 89, Spørgsmål 28
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 26. maj 2021 fra KPMG Acor Tax, jf. L 89 - bilag 22.

Svar fra torsdag den 27. maj 2021
1.

KPMG Acor Tax (KPMG) udleder af svarene på spørgsmål 13 og 25, at det ved CFCindkomst for et udenlandsk fast driftssted gælder, 1) at lagerprincippet for valutakursreguleringer på fordringer og gæld tilknyttet det faste driftssted finder anvendelse, hvis lagerprincippet anvendes af det danske hovedkontorselskab, og 2) at transaktioner tilknyttet det faste driftssted skal omregnes til danske kroner til transaktionsdagens kurs, hvis det danske hovedkontorselskab har danske kroner som skattemæssig valuta.

Kommentar Der henvises til svarene på spørgsmål 27 og 30.

2.

KPMG beder om, at det bekræftes, at igangværende arbejder for fremmed regning i tilknytning til det faste driftssted skal medregnes efter det danske hovedkontorselskabs principper for opgørelse af de igangværende arbejder, der som udgangspunkt betyder, at skattepligtig fortjeneste ikke skal medregnes før ved afslutning af opgaven.

Kommentar Spørgsmålet ses ikke at vedrøre fortolkningen af de i lovforslaget foreslåede ændringer af CFC-reglerne, men derimod forståelsen af gældende regler, som ikke er foreslået ændret.

Det kan bekræftes, at igangværende arbejder for fremmed regning i tilknytning til det faste driftssted skal medregnes efter det danske hovedkontorselskabs principper for opgørelse af de igangværende arbejder. Hvad resultatet af disse principper fører til, følger af anden lovgivning, og det ændrer lovforslaget ikke på.

3.

KPMG bemærker, at hvor en udenlandsk byggeopgave strækker sig over flere år, og hvor balancen består af igangværende arbejder på aktivsiden og leverandørgæld på passivsiden, så kan der blive tale om CFC-beskatning af det faste driftssted som følge af lagerbeskattede valutakursgevinster på leverandørgælden, når denne ikke er i danske kroner, hvorimod valutakursreguleringer af de igangværende arbejder ikke udgør CFC-indkomst.

KPMG spørger, om det anførte eksempel vurderes at falde inden for formålet med CFCreglerne, eller om det vurderes at være konstrueret og uden praktisk relevans.

KPMG beder om, at det bekræftes, at der ikke vil opstå skattemæssige valutakursreguleringer og dermed mulighed for CFC-indkomst vedrørende leverandørgæld i den lokale valuta, hvis der var tale om et datterselskab, hvor den lokale valuta vælges som skattemæssig valuta ved opgørelsen af CFC-indkomsten.

KPMG beder om, at det overvejes at gøre det muligt for faste driftssteder at vælge selvstændigt princip for medregning af valutakursreguleringer, igangværende arbejder og opgørelse af CFC-indkomsten i lokal valuta i lighed med udenlandske datterselskaber.

Spørgsmål er foranlediget af den foreslåede ophævelse af aktivtesten, der betyder, at et eksempel som ovenstående kan blive omfattet af CFC beskatning i modsætning til i dag.

Kommentar Der henvises til svaret på spørgsmål 30.

0:000:00