svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvilke lovændringer det vil kræve at gennemføre borgerforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 13, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvilke lovændringer det vil kræve at gennemføre borgerforslaget, herunder om der rent juridisk er noget til hinder for at gennemføre forslaget?

Svar fra tirsdag den 23. november 2021
”Vil ministeren oplyse, hvilke lovændringer det vil kræve at gennemføre borgerforslaget, herunder om der rent juridisk er noget til hinder for at gennemføre forslaget?

” Svar:

Borgerforslaget vedrørende sagsbehandlingsgaranti med nationale tidfrister og tværfaglig kvalitet i sagsbehandlingen for syge borgere berører en række forskellige målgrupper på beskæftigelsesområdet. En gennemførelse af forslaget ville derfor medføre ændringer i flere love på beskæftigelsesområdet.

Det vil imidlertid kræve en nærmere afklaring og analyse af de enkelte elementer i forslaget at klarlægge, hvilke præcise lovændringer, der vil være nødvendige på beskæftigelsesområdet, hvis borgerforslaget skal gennemføres.

Forslaget indeholder desuden elementer, som fx ret til advokatbistand, hvor der vil være behov for en nærmere afklaring af, om dette kan løses i regi af beskæftigelseslovgivningen.
0:000:00