Troels Lund Poulsen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Troels Lund Poulsen (V) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om forlængelse af midlertidigt tilskud, hvis ikke der lander en aftale om et nyt ydelsessystem

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 1, Spørgsmål 71
Hvis der ikke lander en aftale om et nyt ydelsessystem inden ultimo juli 2022, er det så ministerens intention at forlænge det midlertidige tilskud, hvor f.eks. en integrationsy­

delsesmodtager med to børn får cirka 2.000 kr. ekstra skattefrit pr. måned, og er der i bekræftende fald afsat midler til de ekstra udgifter, som det koster at forlænge ordningen?

Svar fra tirsdag den 21. december 2021
”Hvis der ikke lander en aftale om et nyt ydelsessystem inden ultimo juli 2022, er det så ministerens intention at forlænge det midlertidige tilskud, hvor f.eks. en integrationsydelsesmodtager med to børn får cirka 2.000 kr. ekstra skattefrit pr. måned, og er der i bekræftende fald afsat midler til de ekstra udgifter, som det koster at forlænge ordningen?” Svar:

Formålet med det midlertidige børnetilskud er at sikre, at børn af forældre, der modtager offentlige ydelser, har samme muligheder som andre børn i Danmark.

Alle børn i Danmark skal vokse op under rimelige forhold og have mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet.

Regeringen har igangsat en proces for opfølgning på Ydelseskommissionens anbefalinger til en reform af kontanthjælpssystemet. Det er en både vigtig og vanskelig diskussion, der tager tid, og jeg ser frem til de videre drøftelser med Folketingets partier.

Regeringen ønsker at indgå en bred aftale om et nyt kontanthjælpssystem, som kan sikre mere ro om området. Det er dog alt for tidligt at sige noget om, hvornår et nyt kontanthjælpssystem kan træde i kraft. Med finanslovsaftalen for 2022 forlænges det midlertidige børnetilskud til den 1. juli 2022. Såfremt et nyt kontanthjælpssystem ikke er trådt i kraft på dette tidspunkt, skal der tages stilling til om det midlertidige børnetilskud skal forlænges.
0:000:00