Troels Lund Poulsen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Støtter Hummelgaard SF's forslag om afskaffelse af kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og 225-timers reglen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 1, Spørgsmål 72

Støtter ministeren SF’s forslag om at afskaffe kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og 225-timers reglen, hvilket løber op i 1 mia. kr. i ekstra udgifter?

Svar fra tirsdag den 21. december 2021
Regeringen har endnu ikke lagt sig fast på hvilke elementer der skal bevares og afskaffes

Regeringen har igangsat en proces for opfølgning på Ydelseskommissionens anbefalinger til en reform af kontanthjælpssystemet. Regeringen ønsker at indgå en bred aftale.

Regeringen har ikke lagt sig fast på, hvilke elementer i det nuværende kontanthjælpssystem der skal bevares eller afskaffes.

Regeringen har tre pejlemærker, som vil være afsættet for drøftelserne. For det første skal der være en økonomisk gevinst ved at være i arbejde: Kontanthjælp er en midlertidig ydelse, og det skal ydelserne afspejle. For det andet skal børn i Danmark vokse op under rimelige forhold og have mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet. Og for det tredje må ydelserne ikke øge tilstrømningen til Danmark – regeringen står vagt om den stramme udlændingepolitik.

0:000:00