Anne Rasmussen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Anne Rasmussen (?) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om ministeren vurderer, at der vil være tilfælde, hvor det giver mening, at der er mulighed for at afvige fra de 12 måneder, som der sættes krav om i §118, stk. 4, i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 13, Spørgsmål 4
Vurderer ministeren, at der vil være tilfælde, hvor det giver mening, at der er mulighed for at afvige fra de 12 måneder, som der sættes krav om i §118, stk. 4, i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats?

Svar fra fredag den 21. januar 2022
”Vurderer ministeren, at der vil være tilfælde, hvor det giver mening, at der er mulighed for at afvige fra de 12 måneder, som der sættes krav om i §118, stk. 4, i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats?” Svar:

Bestemmelsen, der omhandler det særlige krav om ansættelse efter overenskomstens sociale kapitler eller på særlige vilkår i mindst 12 måneder forud for ansættelse i fastholdelsesfleksjob, blev indført med reformen fra 2013 om førtidspension og fleksjob. Kravet skulle bidrage til at skabe større rummelighed på arbejdsmarkedet, herunder ved brug af de sociale kapitler.

Med indførelsen af bestemmelsen i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, blev der samtidig indsat en undtagelsesbestemmelse, som giver mulighed for at fravige kravet i visse situationer.

Kravet for ansættelse i fastholdelsesfleksjob finder således ikke anvendelse for ansatte, der har været udsat for akut opstået skade eller sygdom, og hvor det er åbenbart formålsløst at gennemføre foranstaltninger med henblik på job efter overenskomstens sociale kapitler eller på særlige vilkår.

Ligeledes har personer, der har mindre end 6 år til folkepensionsalderen, siden januar 2020 været undtaget fra kravet.

Jeg mener således, at der i gældende regler er taget højde for, at der kan være tilfælde, hvor det giver mening at undtage fra reglerne om fastholdelsesfleksjob.
0:000:00