svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om kommentar til henvendelse af 24/1-22 fra Sørn Brønchenberg

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 104, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 24. januar 2022 fra Søren Brønchenburg vedr. manglende lovhjemmel i Forældreansvarsloven om fastsættelse af konkret og tids­

begrænset samvær?

Svar fra tirsdag den 15. februar 2022
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 24. januar 2022 fra Søren Brønchenburg vedr. manglende lovhjemmel i Forældreansvarsloven om fastsættelse af konkret og tidsbegrænset samvær?” Svar:

Jeg kan bemærke, at det følger af lovforslagets § 21, stk. 3, 2. pkt., at hvis forælderen er forhindret i at holde de ni ugers øremærket orlov inden et år efter barnets fødsel eller modtagelse på grund af særlige forhold, kan ugerne med barselsdagpenge afholdes inden tre år efter barnets fødsel eller modtagelse.

Lovforslaget indeholder en bemyndigelse for beskæftigelsesministeren til at fastsætte regler for, hvornår en lønmodtager på grund af særlige forhold er forhindret i at holde orloven.

Derudover skal jeg bemærke, at der er og også fremover vil være situationer, hvor forudsætter en grad af enighed og samarbejde, som orlovsreglerne ikke kan tilvejebringe, en som kræver, at forældrene selv bidrager til en løsning.
0:000:00