svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om ministerens kommentar til henvendelse af 28/2-2022 fra Søren Brønchenburg om manglende lovhjemmel i Forældreansvarsloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 104, Spørgsmål 8
Vil ministeren kommentere henvendelse af 28. februar 2022 fra Søren Brønchenburg om manglende lovhjemmel i Forældreansvarsloven, jf. L 104 - bilag 16?

Svar fra onsdag den 2. marts 2022
”Vil ministeren kommentere henvendelse af 28. februar 2022 fra Søren Brønchenburg om manglende lovhjemmel i Forældreansvarsloven, jf. L 104 - bilag 16?” Svar:

Jeg kan se, at den nye henvendelse fra Søren Brønchenburg vedrører samme emne, som de tidligere henvendelser, og som jeg har gjort rede for i mine svar på BEU spørgsmål 2 og 5 til L 104.

Til bemærkningen om, hvorfor jeg ikke har været i dialog med social- og ældreministeren kan jeg oplyse, at lovforslaget efter sædvanlig praksis har været sendt i høring i Social- og Ældreministeriet, og at der derudover har været dialog om forslaget på embedsmandsniveau.

Jeg kan konstatere, at Søren Brønchenburg med henvisning til sine egne erfaringer fortsat ikke mener, at reglerne om orlovshindringer i L 104 i tilstrækkelig grad sikrer, at begge forældre i en højkonfliktsituation kan komme til at holde orlov med deres barn.

Jeg kan ikke kommentere på Søren Brønchenburgs egne erfaringer eller på tilkendegivelser fra Familieretshuset om hjemmelsgrundlag i den forbindelse. Men jeg kan gentage, at det har ikke været hensigten med L 104 at ændre i forældreansvarslovens regler og praksis om samvær.

Jeg har ikke yderligere at tilføje, og henviser til mine tidligere svar på BEU spørgsmål 2 og 5 til L 104.
0:000:00