Torsten Schack Pedersen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Torsten Schack Pedersen (V) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvilke ”tungtvejende hensyn” taler for, at ATP nu går ind og udøver offentlig erhvervsaktivitet på markedet for privat kapitalforvaltning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 139, Spørgsmål 2
Hvilke ”tungtvejende hensyn” taler for, at ATP nu går ind og udøver offentlig erhvervsaktivitet på markedet for privat kapitalforvaltning, når ATP siden etableringen i 1964 har opnået pæne afkast - ift. markedsniveauet - af investeringerne af de obligatorisk opkrævede ATP-bidrag fra danske lønmodtagere, uden at gå ind på markedet for varetagelse af kapitalforvaltning for private investorer?

Svar fra onsdag den 1. juni 2022
”Hvilke ”tungtvejende hensyn” taler for, at ATP nu går ind og udøver offentlig erhvervsaktivitet på markedet for privat kapitalforvaltning, når ATP siden etableringen i 1964 har opnået pæne afkast, ift. markedsniveauet, af investeringerne af de obligatorisk opkrævede ATP-bidrag fra danske lønmodtagere, uden at gå ind på markedet for varetagelse af kapitalforvaltning for private investorer?” Svar:

Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) er en selvejende institution oprettet af Folketinget ved lov, og som ledes af sin egen bestyrelse og repræsentantskab, hvis medlemmer for langt de flestes vedkommende udpeges efter indstilling fra arbejdsmarkedets parter. Bestyrelsen har ansvaret for, at ATP drives i overensstemmelse med lovgivningen og relevante hensyn i øvrigt.

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har jeg derfor indhentet bidrag fra ArbejdsATP en lang historik for at indgå i investeringssamarbejder, bl.a. for at kunne opnå stordriftsfordele og nedbringe omkostninger.

ATP PEP bidrager til at skabe afkast til ATP’s medlemmer og ATP Livslang Pension. Ved fremadrettet at indgå investeringssamarbejder gennem ATP PEP sammen med andre større professionelle investorer kan ATP – på trods af at ATP ønsker at reducere egen allokering til området – fortsat opnå stordriftsfordele, adgang til de bedst performende kapitalfonde og nedbringe omkostningerne, hvilket bidrager til at sikre danskernes pensionsopsparinger.” Jeg henholder mig i øvrigt til oplysningerne fra ATP, og jeg kan i øvrigt henvise til svar på spørgsmål 1.
0:000:00