Torsten Schack Pedersen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Torsten Schack Pedersen (V) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvilken type eksterne investorer vil få adgang til at investere i ATP PEP VII-fonden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 139, Spørgsmål 3
Hvilken type eksterne investorer vil få adgang til at investere i ATP PEP VII-fonden, herunder om danske borgere vil få adgang til investeringer eller om det kun er erhvervsvirksomheder/banker/pensionsselskaber, som skal nyde godt af de lavere omkostninger i ATP PEP VII-fonden ift. investeringer i private kapitalforvaltningsselskaber?

Svar fra onsdag den 1. juni 2022
”Hvilken type eksterne investorer vil få adgang til at investere i ATP PEP VII-fonden, herunder om danske borgere vil få adgang til investeringer eller om det kun er erhvervsvirksomheder/banker/pensionsselskaber, som skal nyde godt af de lavere omkostninger i ATP PEP VII-fonden ift. investeringer i private kapitalforvaltningsselskaber?” Svar:

Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) er en selvejende institution oprettet af Folketinget ved lov, og som ledes af sin egen bestyrelse og repræsentantskab, hvis medlemmer for langt de flestes vedkommende udpeges efter indstilling fra arbejdsmarkedets parter. Bestyrelsen har ansvaret for, at ATP drives i overensstemmelse med lovgivningen og relevante hensyn i øvrigt.

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har jeg derfor indhentet bidrag fra ATP, der oplyser følgende:

”ATP alene indgår i investeringssamarbejder med andre større, professionelle investorer. For ATP er det et centralt kriterium, at parterne i et investeringssamarbejde deler tilgang. Det sikrer ATP en reel mulighed for fx at tage samfundsansvar ved bl.a. at lægge vægt på og stille krav om, at samarbejdspartnere agerer bæredygtigt og derved giver rum for at udbrede ATP’s standarder for fx ESG, ansvarlig skatteadfærd, klima- og arbejdsmarkedsforhold.

ATP har vetoret til at afvise potentielle samarbejdspartnere, der fx ikke ønsker at leve op til ATP’s standarder eller politikker inden for fx samfundsansvar.” Jeg henholder mig til oplysningerne fra ATP.
0:000:00