svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om at kommentere notatet vedrørende Hans Tofts og Søren B. Heisels foretræde for Erhvervsudvalget den 2. juni 2022

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 199, Spørgsmål 56
Vil ministeren kommentere notatet vedrørende Hans Tofts og Søren B. Heisels foretræde for Erhvervsudvalget den 2. juni 2022, jf. L 199 - bilag 18?

Svar fra mandag den 6. juni 2022
Forslagene fra bl.a. Gentofte Kommune har til formål at mindske manglen på faglært arbejdskraft. Det er et ønske som regeringen deler, hvilket også fremgår af det fremsatte lovforslag, som indeholder et oplæringskrav.

Der er ikke noget udbudsretligt til hinder for at gøre, som det foreslås i Hans Tofts og Søren B. Heisels lærlingemodel, når der er tale om kontrakter under EU’s tærskelværdier og som ikke har klar grænseoverskridende interesse. Hvis der måtte være hindringer for, at en ordregiver kan varetage sådanne hensyn, så vil det være i en anden lovgivning.

For kontrakter over EU’s tærskelværdier gælder, at kravene i udbudsmaterialet skal være knyttet til kontraktens genstand, hvilket er med til at sikre, at kravene er proportionale og ikke går videre end hvad der er nødvendigt og egnet. Dette er som det klare udgangspunkt til hinder for, at der, som en del af de tekniske specifikationer, tildelingskriterier eller kontraktbetingelser, stilles bagudrettede krav til virksomhederne.

Jeg kan desuden henvise til min besvarelse af spørgsmål 45 og 17.
0:000:00