Om  
Pernille Weiss
Søren Pape Poulsen
Niels Flemming Hansen

22 konservative medlemmer ønsker Pernille Weiss som spidskandidat

I et brev sendt til partiformand Søren Pape Poulsen, der er underskrevet af 22 partimedlemmer, indstilles Pernille Weiss som spidskandidat til det kommende europaparlamentsvalg. 

22 medlemmer af det konservative bagland har i et brev til partiformand Søren Pape Poulsen indstillet Pernille Weiss som partiets spidskandidat til det kommende europaparlamentsvalg. 
22 medlemmer af det konservative bagland har i et brev til partiformand Søren Pape Poulsen indstillet Pernille Weiss som partiets spidskandidat til det kommende europaparlamentsvalg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Stormvejret for den konservative partiformand Søren Pape Poulsen er mandag aften blevet intensiveret.

22 medlemmer af det konservative bagland har nemlig i et brev valgt at indstille Pernille Weiss (S) som spidskandidat til det forestående europaparlamentsvalg. 

Det skriver Ritzau ifølge Berlingske

De 22 partimedlemmerne, der står bag brevet, spænder bredt over landet og tæller fire byrådsmedlemmer. Blandt dem er Heidi Bundgaard (K) fra Varde Byråd, der kritiserer den konservative ledelse for topstyring: 

"Det handler i bund og grund om, at vi synes, at den proces, der har været om Pernille Weiss som kandidat eller ej, fra ledelsens side ikke har været håndteret særlig pænt," lyder det. 

Læs også

Søren Pape Poulsen opfordrede i maj Pernille Weiss til at trække sig fra Europa-Parlamentet. Det skete i kølvandet på en intern undersøgelse af arbejdsforholdene på hendes EU-kontor, hvor flere ansatte følte sig udsat blandt andet mobning. 

Senest har Konservative valgt at indstille folketingsmedlem Niels Flemming Hansen som spidskandidat til europaparlamentsvalget, hvor de to forhenværende folketingsmedlemmer, Marcus Knuth og Birgitte Bergman, strøg ind på listens anden- og tredjeplads henholdsvis. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Niels Flemming Hansen

Kommende MEP (K), afgående MF (K)
hh (Kolding Købmandsskole 1996)

0:000:00