Om  
Hans Siggaard Jensen

Dødsfald: Professor em., fhv. dekan og forskningsdirektør Hans Siggaard Jensen (76)

Den tidligere professor ved Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet, Hans Siggaard Jensen, er død, 76 år. Bisættes 13. juli 2024.

Rasmus Nielsen

Den forhenværende professor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse under Aarhus Universitet, Hans Siggaard Jensen, er død, 76 år.

Han havde tillige tjent universitetet som dekan og var tidligere forskningsdirektør fra 2001 ved Learning Lab Denmark under Danmarks Pædagogiske Universitet, som skulle hjælpe virksomheder til at blive dygtigere til at konkurrere i videnssamfundet. Tidligere var han forskningsprofessor i erhvervsøkonomi og filosofi på Handelshøjskolen i København.

Hans Siggard Jensen har også været formand for Innovationsfonden. Han mente, at videnssamfundet stiller højere krav til at følge med og omstille sig:

"I videnssamfundet skal virksomheder ikke bare skaffe sig viden, men aktivt selv skabe viden. Det giver i dag ingen mening at skelne mellem lærende, forskende og producerende virksomheder", sagde han allerede i 2000 til netmediet Kommunikationsforum. "Hvis ikke de omstiller sig, dør de. Det var Darwin den første til at sige. Vores evne til overlevelse er med andre ord knyttet til vores viden. Det er ikke nyt i sig selv. Det nye er, at dynamisk vidensudvikling er blevet så hårdt et konkurrencevilkår for virksomhederne."

Den afdøde forsker havde en international åre. Han havde således været formand for European Doctoral Association in Management and Business Administration og forelæste gerne ved universiteter og handelsstudier i hele Europa. Han var også medredaktør af et stort trebindsværk om Vestens idehistorie, Tankens magt, der udkom i 2006.

Selv havde Hans Siggaard Jensen universitetsgrader i filosofi, matematik og psykologi fra Københavns Universitet, og havde desuden studeret filosofi ved University of California. Han var stolt over sin tværfaglighed og har altid blandet filosofi og erhvervsøkonomi med psykologi og pædagogik. Han mente, at alle i højere grad bør blande fagdiskussioner ind i hinanden.

Bisættelsen finder sted fra Marmorkirken lørdag 13. juli 2024 kl. 13.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Siggaard Jensen

Professor emeritus, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet, fhv. formand, Innovationsfonden
mag.art. i filosofi (Københavns Uni. 1972), Dr. h.c. (ESADE - Barcelona)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024