Om  
Jakob Ellemann-Jensen
Morten Bæk
Pernille Langeberg

Ellemann fyrer sin departementschef

Forsvarsministeriets departementschef mister jobbet på grund af våbensagen. Stabsdirektør vil fungere som departementschef, indtil der er fundet en konstitueret i jobbet.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas KrogKatrine Falk LønstrupJakob NielsenSine Riis Lund

Morten Bæk bliver hjemsendt som departementschef i Forsvarsministeriet. Det oplyser forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen på et pressemøde. 

"Jeg har meddelt departementschef, Morten Bæk, at jeg ikke længere har tillid til ham som departementschef i Forsvarsministeriet," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hjemsendelsen kommer, fordi der er dukket et nyt dokument op, som burde have indgået i den redegørelse, der blev fremlagt tirsdag om forløbet i våbensagen. Det drejer sig om et første udkast til et af aktstykkerne, som departementet skrev og sendte til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

"Med andre ord indeholdt redegørelsen forkerte oplysninger, og det er voldsomt beklageligt," siger Jakob Ellemann-Jensen foran den fremmødte presse, og ridser to årsager op hertil: 

"Først og fremmest fordi forligskredsen og Folketinget har fået forkerte oplysninger. Igen. For det andet handler det om, hvordan i alverden, der kan dukke et relevant dokument op, når man har færdiggjort en redegørelse."

Det bekymrer også Jakob Ellemann-Jensen, at der kan ske en sådan fejl, når embedsværket har haft "ordentlig tid" til at lave redegørelserne, og der derfor ikke har været tale om en "forceret proces". 

"Jeg har meget, meget svært ved at forstå, når man laver en redegørelse, og så overser dokumenter, som så på besynderlig vis dukker op inden for 48 timer efter, man har afleveret redegørelserne. Det har jeg ikke noget svar på, og det er derfor, jeg beder om en uvildig undersøgelse."

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Jobbet besættes i første omgang med den nuværende stabsdirektør i Forsvarsministeriet Pernille Langeberg, der har en årelang karriere i Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen bag sig.

0:000:00