Formand for Nykredits bestyrelse træder tilbage

Formanden for Nykredits bestyrelse, Steffen Kragh, har valgt ikke at genopstille til posten.

Steffen Kragh
Steffen Kragh (56) Koncernchef, Egmont, formand for Lundbeckfonden
Merete Eldrup
Merete Eldrup (56) Fhv. adm. direktør, TV 2, fhv. vicedirektør, Energistyrelsen, fhv. ministersekretær, Finansministeriet

Efter 14 år i bestyrelsen har Nykredits bestyrelsesformand, Steffen Kragh, besluttet sig for ikke at genopstille til posten.

Det skriver Børsen.

Dermed træder han formelt set tilbage ved Nykredits generalforsamling 26. marts. 

"Nykredit står stærkt konkurrencemæssigt, der er stor kundetilgang, kapitalgrundlaget er styrket, og Nykredit har en meget dygtig ledelse på plads – jeg har derfor efter 14 år i bestyrelsen, herunder ti år i formandskabet, valgt den stærke situation for selskabet til at udtræde af bestyrelsen," siger Steffen Kragh om sin beslutning.

Bestyrelserne i Nykredit og Nykredit Realkredit vil bruge lejligheden til at konstituere sig under ét med den nuværende næstformand i Nykredit, Merete Eldrup, som ny formand, mens den anden næstformand, Nina Smith, vil indstilles til en ny periode med samme titel for selskaberne.

Også det vil blive til virkelighed på generalforsamlingen 26. marts.

Den kommende formand, Merete Eldrup, siger om rokaden:

"Jeg er glad for at modtage bestyrelsens opbakning til at tage over som formand. Jeg vil sammen med den øvrige bestyrelse arbejde for, at Nykredit også i fremtiden står som en stærk foreningsejet finansiel virksomhed."

For at fuldende rokaden vil Nykredit også indstille den tidligere bankdirektør Jørgen Høholt som nyvalgt medlem af bestyrelsen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal