Lars Werge stopper som formand for Dansk Journalistforbund

Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge stopper efter manglende opbakning fra hovedbestyrelsen. 

Lars Werge
Lars Werge (54) Direktør, Danske Biografer
Øjvind Hesselager
Øjvind Hesselager (58) Ansvarshavende chefredaktør, Bornholms Tidende

Lars Werge stopper som formand for Dansk Journalistforbund.

Det skriver han i et opslag på Facebook. 

Lars Werge har været formand for Dansk Journalistforbund siden 2015, men nu er hans tid som formand forbi. 

Fratrædelsen skyldes, at Dansk Journalistsforbunds hovedbestyrelse ikke længere har tiltro til formanden, efter han fik mandat til at tage afsked med chefredaktør Øjvind Hesselager fra fagbladet journalisten, der udgives af Dansk Journalistforbund.

Som begrundelse for afskedigelsen sagde Lars Werge:

”Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet. Men hans journalistisk kompromisløse linje (redaktionens fremhævelse) har også slidt på relationen mellem parterne, og DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for at skabe en anden og ny relation."

Fagbladet Journalisten skriver i dag, at "den begrundelse for fratrædelsen har affødt undren og voldsom kritik blandt andet i kommentarfeltet her på Journalisten og på sociale medier, fordi fratrædelsen bliver tolket som en kritik af Journalistens journalistik og en underminering af bladets uafhængighed."

Nu forklarer Lars Werge:

"I den udmelding, der blev lavet som en del af aftalen, blev jeg citeret for en vending, der har givet anledning til megen vrede. Forløbet har vist mig, at jeg ikke længere har opbakning i Hovedbestyrelsen. Det tager jeg selvfølgelig konsekvensen af, og jeg har i dag meddelt Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, at jeg stopper som formand i dag, og at jeg i øvrigt nedlægger alle mine hverv i relation til DJ," skriver Lars Werge på sin facebookprofil og fortsætter: 

"Det er med vemod, men også med realisme, at jeg konstaterer, at vi er nået hertil. Jeg har været valgt til hovedbestyrelsen, siden valgt som næstformand og endelig formand gennem en periode på godt ti år. Det har været et stort privilegium at bære dette ansvar. Nu tager andre over."

Lars Werge har tidligere været ansat som journalist på Ekstra Bladet og B.T. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. 

Tine Johansen overtager posten som formand for Dansk Journalistforbund fra Lars Werge. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal