Tine Johansen er ny DJ-formand

Næstformand Tine Johansen overtager formandsposten fra Lars Werge, der søndag formiddag trak sig. Det meddeler Journalistforbundet. 

Tine Johansen
Tine Johansen (44) Formand, Dansk Journalistforbund
Lars Werge
Lars Werge (53) Direktør for Danske Biografer

På et møde søndag formiddag meddelte Lars Werge Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, at han trækker sig fra formandsposten. Det sker på baggrund af kritik fra baglandet i forbindelse med, at der fredag blev indgået en fratrædelsesaftale med den ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten, Øjvind Hesselager.

"Jeg er rigtig ked af, at Lars Werge har truffet denne beslutning. Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Lars Werge. Han har ydet en kæmpe indsats for forbundet gennem mange år, og han har altid stået på medlemmernes side. Det oplevede jeg allerede, da vi var tillidsrepræsentanter sammen på Ekstra Bladet," siger den nye formand, Tine Johansen, ifølge Journalistforbundet.

Hun slår samtidig fast, at der ikke må herske tvivl om, hvorvidt fagbladet Journalistens såkaldte frihedsbrev står ved magt: 

"Som det fremgår af frihedsbrevet, skal Journalisten være et uafhængigt og kritisk fagblad, der skal opfylde alle medlemmers behov og afspejle deres forskellige fagligheder. Det bliver efter min mening et vigtigt omdrejningspunkt i rekrutteringsprocessen. Men nu tager vi os i hovedbestyrelsen god tid til at drøfte, hvilke ønsker vi har til en ny profil, og så kommer der et stillingsopslag til efteråret."

Der arbejdes i øjeblikket på at konstituere en midlertidig ansvarshavende redaktør for fagbladet. Med hensyn til ny næstformand for forbundet, så skal vedkommende vælges på førstkommende hovedbestyrelsesmøde.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal