Om  
Pia Gjellerup
Carsten Koch

Tidligere minister bliver ny bestyrelsesformand for By & Havn

By & Havn udpeger ny bestyrelsesformand. Det bliver Pia Gjellerup, tidligere socialdemokratisk minister, der overtager posten efter nuværende bestyrelsesformand Carsten Koch.

Jon Michelsen

Pia Gjellerup blev på et møde i Københavns Borgerrepræsentation 8. oktober udpeget som ny bestyrelsesformand for By & Havn. Hun er centerleder hos Center for Offentlig Innovation.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

”Det er med stor glæde, jeg har sagt ja til opgaven som formand for By & Havn for sammen med den øvrige bestyrelse og selskabets ledelse og medarbejdere at fortsætte arbejdet med at skabe betingelser for udviklingen af den skønne by, København skal blive ved med at være. By & Havn kombinerer et aktuelt ansvar med et perspektiv for kommende generationer," siger Pia Gjellerup i pressemeddelelsen.

Pia Gjellerup blev i 1987 medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Hendes ministerielle karriere startede i 1993, hvor hun fungerede som justitsminister i en kort periode fra 25. januar til 29. marts samme år. Senere var hun henholdsvis erhvervsminister fra 23. marts 1998 til 21. december 2000 og finansminister fra 21. december 2000 til 27. november 2001.

Siden 2014 har Pia Gjellerup været centerleder hos Center for Offentlig Innovation. Tidligere var hun politisk chef og kommitteret hos Djøf fra 2007 til 2014.

Generationsskifte
Pia Gjellerup overtager posten som bestyrelsesformand efter tidligere socialdemokratisk skatte- og sundhedsminister Carsten Koch, hvis fratrædelse sker som et led i et generationsskifte. Carsten Koch har siddet på posten som bestyrelsesformand siden november 2007.

“Det har været en stor oplevelse og ære at være aktivt med i By & Havns arbejde med at udvikle København. I dag er hovedstaden en internationalt beundret storby med en havn, man kan bruge rekreativt. I min periode som formand har selskabet leveret cirka 20 milliarder kroner til infrastruktur, byrum og parker til glæde for byens borgere, samtidig med at gælden er i jævn aftagen. Det er jeg meget stolt af. Efter 12 år som formand er et generationsskifte naturligt. Jeg glæder mig til at følge arbejdet med den fortsatte udvikling af byen og havnen,” siger Carsten Koch i pressemeddelelsen.

Med fratrædelsen som bestyrelsesformand hos By & Havn har den tidligere minister mere tid til sine bestyrelsesposter i blandt andet FredericiaC og NærHeden. 

Pia Gjellerup overtager formandsposten ved årets udgang.

Hun er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet i 1985.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Gjellerup

Bestyrelsesformand, By & Havn, direktør, Center for Offentlig-Privat Innovation, formand, Fondet for Dansk – Norsk Samarbejde
cand.jur. (Københavns Uni. 1985), advokat (1990)

Carsten Koch

Fhv. sundheds- og skatteminister og MF (S), formand for Cervello A/S, ØUCapital, Nærheden P/S, FredericiaC P/S , Byggeselskabet Danmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00