Om  
Jeppe Kofod

Jeppe Kofod indstilles som kandidat til Europa-Parlamentet

Jeppe Kofod står over for et muligt comeback på stemmesedlen til Europa-Parlamentet efter, at den socialdemokratiske gruppe på Bornholm har peget på den tidligere udenrigsminister som kandidat. Selv er han uafklaret om sit kandidatur. 

Tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er blevet indstillet som kandidat til europaparlamentsvalget i 2024 af den socialdemokratiske gruppe på Bornholm. 
Tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er blevet indstillet som kandidat til europaparlamentsvalget i 2024 af den socialdemokratiske gruppe på Bornholm. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sebastian Vidkjær Stone

Står det til bornholmerne, skal den tidligere socialdemokratiske udenrigsminister og nuværende vikarierende MF'er, Jeppe Kofod, vende tilbage til de bonede gulve i Bruxelles som EU-parlamentariker. 

Det skriver TV 2/Bornholm

Jeppe Kofod bekræfter, at han er blevet indstillet som kandidat, og afviser ikke muligheden for kandidaturet i en mail sendt til TV 2/Bornholm. Parlamentsvalget finder sted i 2024. 

"Jeg har fået mange opfordringer til at stille op til Europa-Parlamentet, hvor jeg blandt andet som tidligere udenrigsminister gennem 3,5 år vil kunne gøre en forskel. Derfor er jeg glad for bestyrelses indstilling som kandidat," skriver den tidligere udenrigsminister. 

Læs også

I mailen skriver Jeppe Kofod også, at han ikke har yderligere kommentarer før Socialdemokratiets generalforsamling på Bornholm. 

På trods af sine mere end tre år på posten udenrigsminister lykkedes det ikke Jeppe Kofod at opnå valg til Folketinget ved valget i november. Han er dog at finde på Tinge som vikar for sygemeldte Mette Gjerskov (S). 

Jeppe Kofod var medlem af netop Europa-Parlamentet, da han blev hentet ind på udenrigsministerposten af Mette Frederiksen (S) i 2019. Her havde han netop opnået genvalg, hvor han sad i perioden 2014 til 2019.  

Ved folketingsvalget i 2022 led Jeppe Kofod samme skæbne som daværende udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i 2019, da han ikke blev valgt ind til Folketinget. 4.279 personlige stemmer var ikke nok til at sikre ham en af Socialdemokratiets syv mandater i Sjællands Storkreds. 

Læs også

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024