Danske Regioner: Ventende patienter er regeringens ansvar

NYHED: Statsministeren afviste endnu engang et indgreb, til trods for at Bent Hansen har givet regeringen ansvaret for de ventende patienter.
Maria Dalby
Strejken på sundhedområdet har nu varet i over otte uger, og nu kan Danske Regioner ikke længere garantere for de ventende patienters sikkerhed. De afskriver sig ansvaret i et brev til regeringen.

"Med udsigten til en forværret situation på landets sygehuse og i lyset af de sammenbrudte forhandlinger med Sundhedskartellet den 9. juni synes konsekvenserne for patienterne uoverskuelige," skriver Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner.

Men statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviste onsdag endnu en gang at lave et indgreb, der kan ende strejken. Det undrer Enhedslisten, og Line Barfod sagde på Folketingets talerstol:

"Når statsministeren siger, at regeringen ikke vil gribe ind i konflikten nu, men at de strejkende ikke får en krone mere end 12,8 pct., så er det rent hykleri. Det er finansministeren, der har dikteret rammen på 12,8 pct., og det er regeringen, der dikterer den samlede økonomi i kommuner og regioner. Så regeringen har allerede grebet ind."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00