Om  
Thomas Kastrup-Larsen

Omstridt Aalborg-borgmester går af før tid

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, genopstiller ikke til næste kommunalvalg og udtræder af Aalborg byråd til sommer. Socialdemokratiet i Aalborg skal nu finde en ny kandidat.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Xenia Heiberg Heurlin

Til august vil det ikke længere være Thomas Kastrup-Larsen (S), der bærer borgmesterkæden i Aalborg. Han ønsker nemlig at træde tilbage og genopstiller heller ikke til næste kommunalvalg i 2025.

Det oplyser Socialdemokratiet i Aalborg i pressemeddelelse tirsdag aften.

I februar rettede et enigt økonomiudvalg i Aalborg kritik mod borgmesteren. Det skete efter han i 2016 bevilligede 100.000 kroner til ejendomsudviklingsselskabet 2E Group i forbindelse med et møde med selskabets direktør Jesper Skovsgaard. 

Kastrup-Larsen måtte i januar sygemelde sig med stress, hvorefter viceborgmester Helle Frederiksen (S) tog over.

Læs også

Sin afgang begrunder Kastrup-Larsen med et ønske om "at prøve noget nyt, søge nye udfordringer, i mit arbejdsliv, inden det går på hæld". 

Han medgiver, at hans udtrædelse vil få konsekvenser for byråddets arbejde: "På den lange sigt (betyder det, red) naturligvis, at der skal vælges en ny borgmesterkandidat. På den korte sigt betyder min beslutning tab af indflydelse og manglende muligheder for at få afgørende beslutninger igennem. Der vil, med andre ord, opstå et magttomrum".

Socialdemokratiets partiorganisation skal nu finde en ny spidskandidat og satser på at have fundet vedkommende inden sommerferien.

Formanden for de aalborgensiske socialdemokrater, Ulla Astman, oplyser yderligere, at de i mangel på ny spidskandidat vil lade viceborgmester Helle Frederiksen sidde på borgmesterposten.

Thomas Kastrup-Larsen har siddet knap ni år som borgmester og var syv år som rådmand. Derudover har han været en del af Kommunernes Landsforenings bestyrelse i ti år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Kastrup-Larsen

Direktør for Professionshøjskolen UCN Erhverv, fhv. borgmester (S), Aalborg Kommune
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 1999)

0:000:00