Aktører om psykiatrianbefalinger: Fine ambitioner skal følges op af konkrete politiske tiltag og øget kapacitet

Ifølge aktørerne på området indeholder anbefalingerne til den kommende 10-årsplan for psykiatrien gode ambitioner og langsigtede planer for forbedringer i psykiatrien. Men de efterlyser svar på, hvordan politikerne vil omsætte anbefalingerne til konkrete tiltag og tilførsel af ekstra ressourcer og kapacitet til området.

Sektorformand i FOA Torben Hollmann (i midten) udtaler blandt andet om anbefalingerne: ”Nu skal politikerne omsætte den viden til en konkret plan, som dækker både social- og behandlingspsykiatrien og som løfter kvaliteten.”
Sektorformand i FOA Torben Hollmann (i midten) udtaler blandt andet om anbefalingerne: ”Nu skal politikerne omsætte den viden til en konkret plan, som dækker både social- og behandlingspsykiatrien og som løfter kvaliteten.”Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen offentliggjorde torsdag morgen en rapport med 37 faglige anbefalinger. Anbefalingerne skal udgøre fundamentet for regeringens længe ventede 10-årsplan for psykiatrien.

Derfor har rapporten allerede kort tid efter offentliggørelsen udløst en lang række reaktioner fra aktører indenfor psykiatrien og social- og sundhedsområdet generelt.

Generelt udtrykker aktørerne begejstring for, at rapporten sætter et tiltrængt fokus på et problemfyldt og utilstrækkeligt psykiatrisk behandlingssystem og præsenterer målsætninger for få psykiatrien op på niveau med behandlinger af somatiske sygdomme.

0:000:00